POTPISAN UGOVOR O POTICAJNIM SREDSTVIMA

Federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Sanjin Halimović i načelnici 16 općina iz FBiH potpisali su u ponedjeljak, 20. januara 2014.godine u Sarajevu ugovore o poticajnim finansijskim sredstvima jedinicama lokalne uprave za uspostavu i izgradnju poduzetničkih zona.
Riječ o općinama DOBOJ JUG, Stolac, Gračanica, Gradačac, Gornji Vakuf-Uskoplje, Novi Travnik, Posušje, Tešanj, Kiseljak, Tuzla, Bosanski Petrovac, Ravno, Tomislavgrad, Orašje, Grude i Ilijaš. Općina Doboj Jug je ovim ugovorom obezbjedila sto hiljada maraka za nastavk izgradnje poslovne zone Matuzići,kazala je općinska načelnica Jasminka Begić nakon potpisivanja ovog ugovora.
U cilju stvaranja preduslova za razvoj malih i srednjih poduzeća i otvaranja novih radnih mjesta na prostoru FBiH u posljednjih devet godina izdvojeno je 14,3 milijuna KM za izgradnju 60 poduzetničkih zona u općinama FBiH, a u ovoj godini za te namjene je predviđeno ukupno 1,5 miliona KM.Od ovih poticajnih sredstava za poduzetničku infrastrukturu dosad je više od 90 posto namijenjeno za poduzetničke zone što je dodatno animiralo općinske strukture da pokrenu ili ubrzaju aktivnosti na izgradnji poslovnih zona.
Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta će, u suradnji s nadležnim kantonalnim ministarstvima i jedinicama lokalne uprave nastaviti aktivnosti na uspostavi i razvoju poduzetničkih zona u Federaciji Bosne i Hercegovine, najavljeno je iz Ureda Vlade Federacije BiH za odnose s javnošću. Ova sredstva će omogućiti bolji privredni ambijent u svih šesnaest općina.
Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s