Poziv na Javnu raspravu o Nacrtu Zakona o obrazovanju odraslih

Skupština Zeničko-dobojskog kantona je na svojoj 48. sjednici održanoj dana 13.12.2013. godine razmatrala i prihvatila Nacrt Zakona o obrazovanju odraslih i isti uputila u proceduru javne rasprave.

Organizatori javne rasprave su službe Općinskih načelnika odnosno tajnici Općinskih vijeća i Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona.

Cilj javne rasprave o Nacrtu Zakona o obrazovanju odraslih je donošenje što kvalitetnijih zakonskih rješenja za organiziranje i način funkcioniranja obrazovanja odraslih u Zeničko-dobojskom kantonu.

Očekuje se da javna rasprava doprinese poboljšanju teksta nacrta Zakona koji će Vlada Zeničko-dobojskog kantona kao predlagač putem Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport kao obrađivača teksta dostaviti Skupštini Zeničko-dobojskog kantona na razmatranje i usvajanje.

Sukladno naprijed navedenom pozivamo sve zainteresirane fizičke i pravne subjekte, nevladine organizacije, predstavnike sundikata, predstavnike udruženja poslodavaca sa područja Zeničko-dobojskog kantona, predstavnike strukovnih udruženja, općinske službe za upravu, pravobranitelje, predstavnike izvršne vlasti, medije i sve zainteresirane subjekte na koje se odnosi ovaj Zakon da se odazovu ovom pozivu i svojim sudjelovanjem doprinesu što kvalitetnijoj pripremi teksta ovog zakona.

Javna rasprava o Nacrtu Zakona o obrazovanju odraslih za općinu Usora će se održati 10.02.2014. godine sa početkom u 12:00 sati u sali za sastanke Općinskog vijeća općine Usora.

Tekst Nacrta Zakona o obrazovanju odraslih, Zaključak o usvajanju Nacrta i dio transkripta sa sjednice Skupštine se nalazi na web site: www.zdk.ba i oglasnoj ploči općine Usora.

Na svim navedenim sastancima Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona će osigurati nazočnost svojih predstavnika radi vođenja javne rasprave a sve sa ciljem lakšeg sumiranja javne rasprave o Nacrtu Zakona o obrazovanju odraslih u svih dvanaest općina Kantona.

ŠEF SLUŽBE
Martin Grujo, dipl.pravnik
 

 

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s