RADNI SASTANAK I PREZENTACIJA U DOBOJU

Jučer je u hotelu “Integra” u Doboju održan radni sastanak i prezentacija projektne dokumentacije za sanitarnu deponiju u Doboju, a koja je izrađena u okviru projekta inostrane razvojne saradnje Republike Češke “Razvoj otpadne privrede u opštinama Doboj i Maglaj”.
Tokom sastanka obratili su se: NJ.E Ambasador R.Češke u BiH, Podpredsjednik RS-e, Ministri u Vladi FBiH-e, RS-e ,ZDK-a, TK-a i Županije Posavske, te Gradonačelnik Doboja.
Načelnica Jasminka Begić razgovarala je sa NJ.E Amabasadorom R.Češke o mogućnostima finansijske podrške za realizaciju određenih projekata u narednom periodu, te o Regionalnoj deponiji kao jednoj od projektnih mjera Strategije razvoja općine kako bi trajno riješili pitanja odlaganja i smanjenja količine otpada.
Osim Branke Đurić, Ministrice za okoliš i turizam u Vladi FBiH-e, te Edina Terzića, Ministra za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK-a želju za posjetom općini Doboj Jug izrazio je i NJ.E Ambasador R.Češke, T.Szunyog kako bi sa načelnicom Jasminkom Begić razgovarali o aktuelnim pitanjima od značaja za budući razvoj općine Doboj Jug.
Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s