RADNI SASTANAK U OPĆINI VISOKO

U Općini Visoko načelnica Jasminka Begić prisustvovala je radnom sastanku na temu “Predstavljanje projekta ICLD” koji je organizovan u saradnji sa Ambasadom Kraljevine Švedske i međunarodnom kooperativnom agencijom saveza holandskih općina VNG International .

Na radnom sastanku, prisustvovali su: NJ.E., Ambasador Kraljevine Švedske u BiH gdin. Fredrik Schiller, Nj.E., Konzul Kraljevine Švedske u BiH gdin. Pelle Person, projekt menadžer u Ambasadi Kraljevine Švedske u BiH (SIDA), gdin. Mario Vignjević, projekt menadžer u Cacity Development of Municipal Associations (CDMA), gđa. Biserka Šarkanović i gđica.Bojana Sekulić, te Načelnice Općina u Bosni i Hercegovini (Doboj Jug, Mrkonjić Grad, Kalinovik, Novi Grad, Visoko).

Tokom sastanka, predstavljen je ICLD projekt, kao i druge komponente ICLD seminara i Programa općinske saradnje (Municipal Partnership Program), ali i prakse koje bi se mogle primijeniti u BiH. Prezentirani su i SIDA-i planovi, te mogućnosti saradnje s institucijama Kraljevine Švedske.

Načelnica se u svom obraćanju zahvalila Ambasadi Kraljevine Švedske i napomenula je važnost učešća u Međunarodnim programima te izrazila nadu i želju za buduću prijateljsku i poslovnu saradnju sa Ambasadom.

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s