KARATISTI AJLA BEKRIĆ I SEMIR DELIĆ PO REZULTATIMA SPORTISTI GODINE

Na prvu godišnjicu osnivanja Sportskog saveza Općine Doboj Jug koji čine osam sportskih kolektiva i streljačka sekcija LO ‘Srndać’ u subotu je na svečan način održan izbor najboljih . Komisija za izbor najboljih sportista,sportskih kolektiva i sportskih radnika koju je imenovao Sportski savez ove općine,nakon obavljene procedure po javnom pozivu odabrala je jedanaest najboljih.
Priznanja za najtalentovanije u predpionirskom uzrastu dobili su polaznici pionirske selekcije u nogometnoj školi BH ‘Barca’ Senaid Ahmetović i Tarik Skulić, dok su u kategoriji pionira prvi puta zvaničnim priznanjem Sportskog saveza Doboj Jug ova priznanja otišla u ruke Maidi Muratović, talentovanoj karatistkinji koja je u nepune tri godine nastupala na prvenstvu Federacije BiH,te na osam internacionalnih turnira osvojivši petnaest medalja od kojih su šest zlatnih,četiri srebrene i pet bronzanih.Ona je aktuelni prvak FBiH u kategoriji kate i u borbama ekipno, zajedno sa vršnjakinjama Emirom Ahmetović i Dženitom Zaimović,a na pojedinačnom prvenstvu FbiH u prošloj godini okitila se srebrenom medaljom u kategoriji do 42 kilograma.
Učenik OŠ ‘21mart’ Matuzići Ajdin Šečić je takođe dobitnik priznanja u muškoj kategoriji kao najtalentovaniji pionir. Ovaj mladi član Tekwano kluba lani je postao državni prvak na prvenstvu u hadžićima osvojivši u vrlo jakoj konkurenciji zlatnu medalju, te pehar kao najbolji takmičar pomenutog prvenstva.Kuriozitet za ovog talentovanog borca je što je sa nepunih trinaest godina u julu prošle godine položio ispit za majstorsko zvanje ‘crni pojas 1.Dan’ čime je sebi stvorio izuzetne pretpostavke za još bolje rezultate u ovom sportu.
Sportski savez Doboj Juga je nagradio i najbolje sportiste u kategoriji kadeta.Ovim priznanjem su se okitili mladi nogometaš Edin Husaković,najbolji nogometni strijelac, trenutno član kadetske selekcije FK ‘Borac’ Jelah, te Amela Sprečo, član ženske nogometne selekcije škole fudbala BH ‘Barca’ . Zahvaljujući njenim golovima školska ženska selekcija OŠ ‘21 mart’ je lani osvojila EUFOR-ov kup,a kao nagradu za to Amela i njene vršnjakinje dobile su višednevno nagradnoputovanje u Londom gdje su bile gošće prestižnog engleskog nogometnog kluba Totenhem.
S razlogom su nogometašii karatisti perjanice sporta u ovoj općini .
Među najperspektivnijim sportašima proglašen je nogometaš sedamnaestogodišnji Semin Skulić koji je briljirao u mlađim selekcijama FK ‘Sloga’ Doboj, te kao najmlađi igrač u istoriji ovoj kluba nastupao za prvi tim.Mnogi skauti domaćih i stranih nogometnih klubova već su bacili oko na ovoj perspektivnog fudbalera.
Sabahudin Delić koji je na čelu kick Boxing-cluba Doboj Jug je najbolji trener,a njegov klub najbolji za prošlu godinu.Sabahudin je dao nemjerljiv doprinos, prvo za osnivanje ovog kluba,a potom za njegove briljantne rezultate na brojnim takmičenjima od kojih je 2013.godina najuspješnija.
Prof. Mujo Avdić se okitio priznanjem za sportskog radnika u prošloj godini,a pojedinačni laureati za najbolje sportiste pripali su karatistima-juniorki Ajli Bekrić,dvostrukoj državnoj prvakinji 2013.godine u light contaktu(do 60 kg),te prošlogodišnjem osvajaču 11 zlatnih i 2 srebrene,peterostrukom državnom prvaku i članu bh reprezentacije u full contaktu,low kicku i light kontaktu do 60 kg Selmiru Deliću, članu kick Boxing kluba Doboj jug. On je u svojoj petogodišnjoj karijeri na prestižnim borilačkim takmičenjima do sada osvojio 47 medalja od čega je 36 zlatnih,5 srebrenih i 6 bronzanih.

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s