Zamjenik šefa Delegacije EU u BiH posjetio Tešanj

renzo 1Zamjenik šefa Delegacije EU u BiH Renzo Daviddi, u pratnji ambasadora Hrvatske Ivana del Vechia, Švedske Frederika Schillera i Rumunije Filipa Teodorescua jučer je boravio u radnoj posjeti Tešnju.

Opća je ocjena, nakon posjete Tešnju, da ova sredina predstavlja napredniji dio BiH i primjer kako lokalne zajednice mogu doprinijeti da se cijela zemlja približi standardima EU. Nakon prezentacije i razgovora, gosti nisu krili zadovoljstvo stanjem u Tešnju.
Evidentno je da se u Tešnju može vidjeti mnogo toga što nije svojstveno svim sredinama u BiH. Pozitivno je opredjeljenje da Općina radi kao servis građanima i da posjeduje strategiju socio-ekonomskog razvoja, kazao je zamjenik šefa Delegacije EU u BiH Renzo Daviddi.
Drago nam je da smo bili u prilici predstaviti Općinu Tešanj i sva naša nastojanja da ova Općina bude napredniji dio BiH i da bude spremna za Evropu – istakao je Općinski načelnik Suad Huskić.
Švedski ambasador Frederik Schiller je naglasio kako će projekti Firma i Farma, koji se posredstvom Švedske agencije za međunarodni razvoj (SIDA) realiziraju u BiH, biti nastavljeni. Pozdravljena je i dobra saradnja sa susjednim općinama Teslić i Žepče i razvoj poslovnih zona.
Malo sam nesretan što u tim zonama nema ni jedne veće hrvatske firme. Ja ću napraviti sve da probamo dovesti nekoga iz Hrvatske da ovdje investira, obećao je Ivan del Vechio, Ambasador Hrvatske u BiH.
Nakon sastanka u Općini Tešanj, delegacija je posjetila Mješovitu srednju školu, te se susreli i sa tešanjskim privrednicima.

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s