Negativan stav mještana o proširenju granica Poduzetničke zone Žabljak

Žabljak, 20.03.2014. – Budući da je Općinsko vijeće Usora na XVI sjednici održanoj 28.02.2014. prijedlog Odluke o proširenju granica granica Poduzetničke zone Žabljak usvojilo u formi nacrta sa zaključkom da se provede javna rasprava o Regulacionom planu u naseljenom mjestu Žabljak, ista je i organizirana 20.03.2014. u Domu kulture u Žabljaku sa početkom u 16:00 sati.

prosirenje pzJavnu raspravu je oganizirala Služba za geodetske poslove, katastar nekretnina, imovinsko-pravne poslove i urbanizam. Općinski načelnik Ilija Nikić i nositelj izrade ovoga regulacionog plana URBIS CENTAR D.O.O. BanjaLuka – direktorica Snežana Mrdja Badža ukazali su na prednosti i koristi planskog razvoja jedne sredine, posebice za stvaranje uvjeta za infrastrukturno uređenje poslovnih zona u vidu izgradnje prometnica, oborinske i fekalne odvodnje, trafo-stanica, što predstavlja povoljno poslovno okruženje za dolazak novih investitora i otvaranja novih radnih mjesta. Načelnik Nikić je još istaknuo da se ovim regulacionim planom/projektom ne mijenja vlasništvo nad zemljištem, s tim da bi se vlasnici srazmjerno površini svoga zemljišta odrekli određene površine u korist novih prometnica. Na kraju je naglašeno da bi budućim investitorima ti konkretni vlasnici zemljišta prodavali lokacije po cijenama koje oni dogovore sa investitorima.

U najvećem broju diskusija iskazana je značajna rezerva i nepovjerenje prema ovome projektu, a prema riječima Ante Penava nepovjerenje ove sredine prema općinskoj administraciji posljedica je nesprečavanje izgradnje farme pilića u postojećoj poslovnoj zoni, što je po riječima nazočnih jedinstven slučaj u širem okruženju. Drugi aspekt nezaodovoljstva regulacionim planom kojim se namjena zemljišta određuje samo za poduzetničku namjenu je organičenje koje on sa sa sobom nosi, odnosno želja vlasnika da slobodno raspalažu svojim vlasništvom, uključujući i slobodnu namjenu, uz ocjenu pojedinih vlasnika da se bez ograničenja kod eventualne prodaje može postići veća cijena zemljišta, bez obzira na uvaćanu vrijednost zemljišta zbog izgradnje prometnica i druge prateće infrastrukture..

prosirenje pz16prosirenje pz17

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s