Doboj Jug -” POTPISIVANJE UGOVORA ZA OPĆINSKE STIPENDIJE “

Općina Doboj Jug je za 2013./2014.godinu dodjelila 38 stipendija koje će se podjeliti između učenika srednjih škola i studenata.
U Sali općinskog vijeća 9.maja na upriličenom prijemu studenata, učenika i njihovih roditelja uz prisustvo načelnice općine Jasminke Begić potpisani su i preuzeti Ugovori o stipendiranju i novčanoj pomoći.
Podršku za redovno stipendiranje i novčanu pomoć u akademskoj godini 2013./2014. u iznosu od 100 KM primat će 31 student, a 7 učenika srednjih škola primat će 50 KM mjesečno.
Stipendije će se isplaćivati za period od devet mjeseci počev od 01.06.2014.godine.
U kratkom obraćanju načelnica je istakla da je naša općina jedna od rijetkih lokalnih uprava koja svim svojim redovnim studentima dodjeljuje stipendije, a cilj stipendiranja je, da naši učenici, studenti i njihovi roditelji lakše podnose finansijske terete prilikom školovanja i još jednom pokažemo brigu za našu djecu i mlade.
Načelnica je svoje obraćanje završila jednom od Mandelinih izjava da je obrazovanje najmoćnije oružje koje možete koristiti da promjenite svijet, čestitala je učenicima i studentima, te im poželjela da upravo oni budu ti koji će biti ustrajni, imati vjeru u sebe da zaista svaka osoba može promjeniti svijet.
N.Mujketa je istakla: “Za mene, mog sina i moju porodicu ova stipendija znači mnogo jer će nam pomoći u školovanju našeg sina i ovom prilikom se zahvaljujem načelnici na ukazanoj prilici i što podržava našu mladost i znanje. Ovo je nagrada za trud mog sina, ali i drugih učenika i studenata u proteklim godinama i podstrek da ostvare svoje snove.“

 

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s